Josep Lluis Blanco, del Club La Sansi, ha guanyat aquesta tarda el campionat del món màster de 5.000mts a la categoria M40 (de 40 a 44 anys), que s’ha celebrat a la ciutat francesa de Lyon.

Amb 80 inscrits a la categoria M40, s’han separat en 3 series, i Blanco ha participat en la 3a la més rapida, a les 16h amb prop de 40 graus de temperatura, aconseguint la millor marca de les 3 series.

“El ritme lent dels primers 4 kilòmetres m’ha beneficiat, al fer el cros fa 3 dies, he passat el km1 a la posició 15 però he anat avançant i cada cop hem trobava millor fins que m’he col·locat primer i he canviat a falta de 500mts que els he fet en 1’16 i m‘ha permès aconseguir la victòria” Ha comentat el lloretenc.

En segona posició ha entrat l’espanyol Fidel Ruiz, el campió europeu m40 de 3.000 indoor 2015, i el pòdium l'ha tancat el polac Celinski, que ja va quedar segon darrera de Blanco al cros.

Blanco, que ja va guanyar el cros fa 3 dies, si tot va bé disputarà el 3000m.obs que es celebrarà a Lyon el 15/08/15, te la millor marca dels inscrits, on aquest any ha fet el rècord d’Espanya amb 8’57 .

6. Chaperon (França)
  7. Minnock (Irlanda)