26/12/2015

La 36ª edició de la Sant Silvestre del Masnou, organitzada per l’ Ajuntament del Masnou i el Club La Sansi ha tingut lloc aquest matí sobre un recorregut de 5 quilòmetres, amb 2.150 inscrits i prop de 1.900 arribats a meta, amb sortirà des del Port Esportiu, que gentilment cedeixen les seves instal•lacions. La Sant Silvestre més antiga de Catalunya, amb 36 edicions i una de les 3 més massives a Catalunya ha tingut un gran matinal, tant en categories menors, amb prop de 300 participants, com amb homes i dones a la única Sant Silvestre de dones a Espanya.

En homes victòria amb 14’55 del marroquí del FCB, Abojuanak El Mehdi que ja va guanyar al 2012, en segona posició Josep Arnal 14’58, Albert Noguera 3er amb 14’50, i 4at i 5è els letons Edgars Sumskis, i Kaspar Briska. El record del recorregut ho va fer Ilias Fifa al 2013.

A la cursa de dones la guanyadora ha sigut l’atleta campiona d’Estonia Jekaterina Patjuk amb un nou record de la cursa amb 16 minuts i 28 segons per cobrir els 5km, que ja va guanyar a la pasada Sansi de Viladecans, seguida de l’anterior guanyadora Jelena Abele de (Letònia), Aniria Mata i la marroquí  Wafaa Azaouz

Josep Luis Blanco, organitzador de la cursa, “content, un nivell molt alt en elit i populars, en un dia de sol magnífic que ha fet aconseguir grans marques. Hem tingut un 3% més d’arribats que a l’edició anterior, un fet destacable en una època on pràcticament totes les curses van perden participants”.

Un dels participants ha guanyat una moto Sym 125cc de Motosbordoy

Amb més de 2.100 inscrits, actualment es la cursa catalana amb més participants de cap d’any darrera de la Cursa dels Nassos de Barcelona i la Sant Silvestre Barcelonesa. El club La Sansi també portarà la direcció tècnica de la cursa dels Nassos de Barcelona del 31/12/15 per prop de 11.000 participants.