Una Sant Silvestre en record de Laura Luelmo

Aquest matí es va celebrar la Sant Silvestre més antiga de Catalunya al Masnou.

Una tradició que es fa durant 39 edicions. La Bestdrive Sant Silvestre del Masnou, la Sant Silvestre més antiga de Catalunya, organitzada per l'Ajuntament del Masnou i el club La Sansi. 2.010 corredors han passat pel port i passeig del Masnou, en aquest nadalenc dimecres 26 de desembre, en la qual el bon clima ha volgut estar també present. L'única Sant Silvestre per a dones del calendari espanyol, en la qual es va oferir un reconeixement a la sortida per a Laura Luelmo, corredora tristament assassinada fa uns dies.

Ara com ara la 2ª cursa de cap d'any amb més participants, seguida de la cursa Fisiocrem Cursa dels Nassos, també organitzada per la Sansi.

La jornada arrencava amb les curses de menors amb més de 300 inscrits, en la qual els petits van escalfar matí, del que vindria després, les dues proves adultes, amb un gran nivell, atletes de 9 països diferents lluitaven per pujar al cotitzat pòdium . Entre totes les carreres van aconseguir més 1.800 arribats.

El més ràpid en la categoria masculina va ser el marroquí del club La Sansi Mourad El Bannouri, campió de la cursa de la Mercè 2017 i 2018 que va acabar els 5 quilòmetres en 14'20 ", molt a prop del rècord del circuit, en possessió d'Ilias Fifa des de 2013 (14'06 "). A 8 segons del
triomf es va quedar Dmitrijs Serjogins amb 14'28 ", tercer el també Letó Edgars Sumskis amb 14'30" els 3 del club La Sansi, els van seguir Aimane Edaffi (Marroc) campió fa uns dies de la Jean Bouin de 5 km, 5è Driss Lakaouaja , 6è el traiatleta Jordi Garcia, 7è Janis Razgalis 14'58 "8è Mohamed el Ghazouani (Marroc), 9è Josep Anal i 10 l'argentí Rodrigo Torres amb 15'08"
El caràcter internacional de la prova es va deixar notar en la classificació amb només dos atletes nascuts a Espanya entre els 10 primers. Ha estat la cursa de 5 quilòmetres amb més nivell de les disputades tot aquest any a Catalunya.

A la cursa femenina, que per espai es disputa separada de la d'homes, el que permet més participació, victòria per Jekaterina Patjuk d'Estònia, amb una marca de 17'14 ", aconseguint la seva tercera victòria després de les del 2015 i 2017, per davant de la jove Carla Dominguez, que es va quedar a 8 segons, tercera Anna Bove del FCB, quarta Kitjia Valtere (Letònia) i cinquena Sara Loehr.