Josep Lluis Blanco, del Club La Sansi, ha finalitzat avui 3er al primer Campionat Català de 5km ruta que s’ ha celebrat a Terrassa.

La victòria se l’ha endut el marroquí Omar Oughzif, atleta que va acreditar al 2013 i als 5km 13 minuts 32 segons. La medalla de plata ha sigut també per l’atleta marroquí Abdessamad Hemmi.

Aquesta es la 2ª temporada que els atletes estrangers, que no son catalans però disposen de llicència catalana els últims anys, poden igualment pujar al pòdium en un Campionat Català d’ atletisme.

El lloretenc anava escapat al quilòmetre 3 amb els africans Oughzif, Hemmi, Bembarkha, i en aquell moment un fort canvi de ritme de Oughzif amb 2 minuts 43 segons al km 4 va fer que s’ escapes amb Blanco, però el atleta marroquí encara va acabar més fort i guanyant amb 14 minuts 48 segons, bona marca al ser un recorregut molt dur. “Quan ha canviat fort Oughzif m’ he escapat amb ell per guanyar el campionat, però no he pogut i a més i això m’ ha costat que Hemmi hem passés als últims metres, de totes formes content per pujar a pòdium” ha comentat Josep Lluis Blanco.

L´ atleta de La Sansi Hasna Bahom, ha finalitzat sots campiona de Catalunya amb una marca de 17 minuts 23 segons.

El també atleta de La Sansi Ait Khamouch, sots campió paralímpic, ha finalitzat 6è amb una marca de 15’29.